Opel Trekauto van het Jaar

26 mei 2016 – De Opel Astra mag zich ‘Trekauto van het Jaar 2016’ noemen! In totaal deden 19 deelnemers aan de verkiezing mee. Tegelijkertijd lanceert de ANWB een nieuwe rekenmodule: de Caravantrekker.

Een 10 met een uitroepteken prijkte er op het juryrapport van de Opel Astra. De compacte middenklasser scoorde deze op de uitwijkproef in het rijparcours, de zogenoemde lane change. Met een snelheid van 90 kilometer trok hij een 1.250 kilo zware Knaus Sport&Fun strak langs de pionnen. Ook de wegligging op snelheid en in bochten bleek subliem.

Bekijk de testresultaten

De non-driving jury, die de kandidaten beoordeelde op zaken als ruimte, afwerking en praktijkgebruik, roemde het zitcomfort en de passagiersruimte van de Astra. Het leverde Opel al direct de toppositie in de B-klasse op. De Skoda Superb Combi, de Volkswagen Touran en de Ford S-Max waren door de klassewinst in hun eigen segmenten directe concurrenten voor de eindzege.

De jury beloonde de Opel Astra uiteindelijk met de overwinning vanwege het feit dat de auto geweldige kwaliteiten biedt voor een uiterst vriendelijke prijs. Eerder werd de Opel al uitgeroepen tot Auto van het Jaar tijdens de gelijknamige, prestigieuze verkiezing waarin de ANWB ook deel uitmaakt van de jury.

Opel Trekauto van het Jaar

Eerste hybride in de Trekauto van het Jaar-verkiezing

De 2016-editie van de Trekauto van het Jaar-verkiezing kende ook een belangrijke primeur. Met de Toyota RAV4 Hybrid 4WD deed er voor het eerst in de historie van de verkiezing een hybride auto mee. En met succes, want de jury beoordeelde de Toyota als zeer goed.

Nieuw: advies voor de juiste caravantrekker

Al sinds 1996 kiest de Kampeer & Caravan Kampioen, hét kampeerblad van de ANWB, de Trekauto van het Jaar. Een week lang meten, beoordelen én beproeven technisch experts en testrijders op het DAF Testcentrum de nieuwste auto’s op hun kwaliteiten als caravantrekker. Tegelijk met de bekendmaking van de Trekauto van het Jaar lanceert de ANWB een rekenmodule waarmee op zeer eenvoudige wijze per automodel de geadviseerde maximale massa van de te trekken caravan kan worden opgevraagd: De Caravantrekker.

Bron ANWB

logo-footer

Mark Smits Auto's is een universeel garagebedrijf dat gespecialiseerd is in het merk Opel, maar maakt
geen deel uit van de Opel dealerorganisatie.